شعر دفاع مقدس به مجموعه آثار ادبی شعری و منظوم با موضوع جنگ ایران و عراق میپردازد. ادبیات معاصر ایران به یک جریان فرهنگی اشاره دارد که در دورۀ تاریخی معاصر ایران در ادبیات این کشور پدیدار شدهاست. رویکرد اصلی جریان مدرن، همچون رئالیستهای سنتی رویکردی انتقادی است؛ با این تفاوت که موضوع انتقاد آنان نه نظام سلطنتی پیش از انقلاب، بلکه وضعیت سیاسی حاضر است. روح و اندیشه ذاتی رمان غرب مبتنی بر نیستانگاری اومانیستی است و درک این اندیشه مستلزم آشنایی و انس عمیق نویسنده با ادبیات غرب است؛ اما این حس و حال اومانیستی هیچگاه در نویسندگان داخلی به کمال یافت نشدهاست و به همین صورت نوعی دوگانگی و تضاد در صورت و محتوای رمان مدرن فارسی قبل و بعد از انقلاب وجود دارد. فرجام اثر مارگریت پرت به همراه خود او، بر چوبه مرگ (سوزانده شدن) بود. این شاخه درواقع میدان برخورد زبانها و فرهنگها و ملیتهای گوناگون است و بیان مفهومی دقیق از این شاخهی ادبی که گرداورندهی تمامی آرا و نظریات ادیبان باشد کاری است بس دشوار؛ زیرا پژوهشگران کشورها بنابر تعریفی که از ادبیات تطبیقی نزد خود دارند، این علم برای هرکدام از آنها مفهومی خاص مییابد. درواقع طبق معانی جدید ادبیات جهان، میتوانیم مضمون را معادل ایدهی کلی یا سوژهی شعر بدانیم.
در فرایندهای مدرنیته و مدرنیزاسیون، کوتاهزمانی، بشر میپنداشت مصنوع دست او، که روزگاری محیط بر وی بود، اکنون محاط بر آن است و آنچه در گذشته مقهور آن بود تحت ضبط درآورده است؛ اما این رویا دیری نپایید و زمان زیادی لازم نبود آدمی دریابد که مسئله به این سادگی نیست و آرمان سلطه بر طبیعت که شعار مدرنها بود (برت 1369: 118) تا تحقق فاصلهها دارد.آنچه واقع شده بود بسیار عمیقتر و گستردهتر از آن بود که به تصور درآید چراکه انسان جدید که همچون خوابگردی، نادانسته و گاه ناخواسته، دست به کاری سترگ زده چنان ید تصرف خود را بر تمامی شئون عالم افکنده بود که دنیای بدین پهناوری را به دهکدهای تبدیل کرده بود. جابز که هیچگونه عنوان رسمی برای شرکتی که تاسیس کرده بود، نداشت، بیشتر از قبل به حاشیه رانده شد و در نتیجه در سال 1985 میلادی آنجا را ترک کرد. مدرنیسم غربی با کنارهگیری از واقعیت بیرونی، به ذهنیتگرایی افراطی پناه میبرد و هیچگونه مسئولیت اجتماعی یا نقش اصلاحطلبی برای خود قائل نیست. مهمترین تفاوت مدرنیسم داخلی با مدرنیسم غربی در همین تفاوت نگرش به تحولات اجتماعی نهفتهاست. بهگمان ما در دوران مدرنیسم و پسامدرنیسم و جهانیشدن میتوان شأنی ارتباطی ـ فرهنگی برای ادبیات و متفرعات آن قائل شد؛ در دورانی که دو مؤلفه از سه ویژگی مهم آن فرهنگ و ارتباطات است. Data w as gen er ated by GSA Content Gen er ator DEMO!
رمان مدرن فارسی پس از انقلاب، بیشتر به نقد وضعیت فرهنگی و سیاسی موجود در جامعه میپردازد. ادبیات شفاهی معمولاً توسط فولکلور شناسان یا دانشمندانی که به مطالعات فرهنگی و ادبیات قومی میپردازند همچون زبانشناسان، انسانشناسان و حتی جامعهشناسان مورد تحقیق و بررسی قرار میگیرد. در دورهٔ معاصر ادبیات جنگی به نوشتهها و آثاری اطلاق میگردد که محول اصلی مضامین آنها جنگ ایران و عراق است و در این معنی با عناوین دیگری چون ادبیات مقاومت یا ادب مقاومت نیز مورد اشاره قرار میگیرد. از رمان نویسان برجسته ایران در پس از انقلاب بایستی به غزاله علیزاده، زویا پیرزاد، عباس معروفی، علی مؤذنی، حسین سناپور و شیوا ارسطویی اشاره کرد. او مرتبا سفر می کرد و در این حین نیز از داروهای روانگردان استفاده می نمود. صدای هق هق خودم بود که صدای خنده شون رو از توی گوشم پاک کرد … آرام از اتاق بیرون رفت تا بساط صبحانه روآماده کنه بعد از آماده کردن صبحانه به اتاق خواب رفت تا آرزو رو بیدار کنه با صدای بلند گفت خانومی پاشو صبح شده.بعد از بیدار کردن آرزو به آشپزخونه برگشت مدتی بعد آرزو در چهارچوپ در آشپزخونه پیدا شد.
این انتخابها می تواند خواننده را تا انتها و یا به مرگ نابهنگام او سوق دهد. بدون هیچ صحبت واقعی، این بازی بازیکن را در دنیایی از مقدمه تا پایان نامه میبرد. سومین بخش این کتاب درباره کیفیت داستان، شرح داستان و جنس داستان صحبت میکند. رمان مدرن فارسی علیرغم آنکه فرمی مشابه آثار مدرن غرب دارد، نگاه سنتی خود را به موضوعات حفظ میکند. این سایت همواره تلاش میکند تنوع و کیفیت را در اولویت کار خود قرار دهد و رضایت کاربران در نظر بگیرد. بنا به نظر برخی از اهالی قلم یکی از ۲۰ اثر برتر قرن بیستم این اثر بوده و با به کارگیری برخی توصیف و نشانها پیوند غیرقابل انکار دارد. پس از آن نویسندگانی همچون محمدعلی جمالزاده، طالبوف و زین العابدین مراغهای داستاننویسی کردند که البته آثار آنها از نظر زبان و سبک نوشتار با زبان رسمی و ادبی دوره قاجار و نیز گاهی به زبان عامیانه نزدیک بود.