ایدئولوژِی و بینش حکومت صفوی این بود که اصولاً بنای دولت و زمامداری را بر دو ستون قوی قرار داد که یکی مذهب شیعی و دیگری ملیت ایرانی بود. بنای تربیت جوامع بشری هر چند که علمی باشد، مادامی که متکی به ایمان الهی نباشد، دشواری ها و مشکلاتی را پدید می آورد. اسطوره ریشه تاریخی دارد؛ یعنی اگر از دید ساختاری به اسطورههای جوامع مختلف نگاه کنیم یک چیزهایی از آن جوامع را در روزگاران دور منعکس میکند. حتی در عصر بسیار علمی امروز، بسیاری از جنبههای مرگ و زندگی یک راز باقی ماندهاست و ایمان و اعتقادات مذهبی به بسیاری از مردم کمک میکند تا چیزهایی که علم نمیتواند پاسخگو باشد را درک کنند. همین تأثیر را (رضایت از زندگی زناشویی) چی و هاوسنج (Chi & Houseknecht-1985) با تشابه وابستگی و ایدئولوژی های مذهبی مرتبط اعلام کردند. دین معمولاً به عنوان یک نظام اجتماعی-فرهنگی از رفتارها و اعمال تعیین شده، اخلاقیات، باورها، جهان بینیها، متون، مکانهای مقدس، پیشگوییها یا سازمانها تعریف میشود که عموماً بشریت را به عناصر ماوراء طبیعی، ماورایی و معنوی مرتبط میکند. صرفا حضور در منزل شهدا و پخش در رسانهها یک جهت اکرام است اما مهم پاسخ به مطالبات آنان است، باید اندیشهورزان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این پاسخها را بیان کنند. Data has been created with the help of GSA C on tent Gen erat or Demov ersi on .
کتاب های فلسفه و عرفان
يعلي بن مره مي گويند: روزي حسين رضي الله عنه در كوچه بـازي مـي كـرد، رسـول اكرم صلي الله عليه وسلم دستهاي مباركش را دراز كرد. عمق اين تراژدي بقدري بزرگ اســـت كه بـا گذشت چندين قرن، با فرا رسيدن روز عاشورا، خاطره اندوه بار شهادت مظلومانه حسين رضي الله عنه و ياران باوفايـــش در اذهـان ميليونها انسان مومن وآزاده تداعي مي شود و موج عواطف واحساسات انساني وايماني در سينه هايشان به تلاطم مي افتد از ايـن رو، نبايد داستان حادثه كربلا وشهادت حضرت حسين رضي الله عنه را مساله ساده اي تصور كرد و به سادگي از كنار آن گذشت زيرا داستان كربلا است كه براي خدا قيام مي كند و انسانيت را به نهضتي فـرا مي خوانـد كه اساس آن آزادي، عدالــت و نهضت فرزند رسول الله صلي الله عليه وسلم او مي خواهـد تا مردم از ظلم وجور حاكمان زمان «رهايي يابند وعدل وقسط وبرادري وبرابري در همه جـا گسترش يابـد شرافت وبراي تحقق اين آرمان والا والهي «باعشق ايمان وباكمال شجاعت وشهامت قدم بر مي دارد. This con tent has been do ne by GSA Content Gener ator DEMO!
آنچه آلبرتو ساووا می تواند به شما درباره مذهب به شما آموزش دهد
حضرت حسن وحسين در دوران كودكي خود، همواره مورد عنايت ولطف بيش از حد پيامبر صلي الله عليه وسلم و آن دو را فرزندان خود ناميدند وهرگاه نز د دخترشان فاطمه (رضي الله عنها) مي آمدند، مي فرمودند : فرزندانم رابه نزد من بيـاوريـد؛ گـاهي اوقــات آن حـضرت مي فرمود: «هما ريحانتاي من الدنيا»(5) ؛ آن دو، دوگل خوشبوي من در دنيا هستند.« الحسن والحسين سيداشباب اهـل الجنه»(6) حسن وحسين، سيد و سرور جوانان بهشتي اند. از سوی دیگر، تحقیقات لورچ و هنگر (1985)، اسمارت و آلداف (1985) و گوچران (1991) نشان داد که افرادی که تمایل به شرکت در مراسم های مذهبی دارند و به اصول مذهبی پای بند هستند کم تر به مصرف مواد مخدر، اقدام می کنند (دفتر پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر، 1381: 132). پژوهش های گارتنر، لارسون و آلن (Gartner, Larson & Allen-1991) و فلاویو، کولیس، نیری و پارسایی (Flavio, Kulis, Nieri & Parsal-2005) هم مؤید آن بودند که داشتن نگرش ها و باروهای مذهب با کاهش استرس های روان شناختی و پیشگیری از رفتارهای پر خطر هم چون: سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر و الکل همراه است. حضرت حسين لقبهاي متعددي دارند كه برخي عبارتند از: سيد، في، ولي، مبارك، سبط، شهيد كربلا (1) برخي حسين را سيدالشهداء نيز لقب داده اند؛ و اين لقب براي حضرت حسين كاملا بجاست زيرا رسول اكــرم «سيدالشهدا حمزه بن عبدالمطلب، و رجل قام الي امام جائر فامره ونهاه فقتله»(2) سرور شهيدان حمزه بن عبدالمطلب است و مردي كه در مقابل حاكم ظالم قيام مي كند واو را امر به معروف ونهي از منكر كند و به دست او كشته شود.
سه خلاقانه راهها شما میتوانید افزایش دهید
دین به عنوان یک نیروی یکپارچه کننده و وحدت بخش شخصیت انسان است و بیش از هر عامل دیگری در معنا دادن به شخصیت فرد مؤثر است. بر این اساس می توان گفت که دین به عنوان یک نوع جهان بینی، نه تنها معیار و داور رفتارهای فردی و جمعی انسان است، بلکه در عین حال و به طریقی دیگر در اصل شکل گیری رفتارهای انسان نیز مؤثر است؛ زیرا اگر رفتارهای اجتماعی انسان مورد تحلیل قرار گیرد، مشخص خواهد شد که قوی ترین مؤلفه های آن به طور مستقیم از نوع جهان بینی انسان سرچشمه گرفته شده و در این جا نیز فرض بر آن است که دین، نوعی جهان بینی می باشد (نوربخش، 1386: 27). بنابراین می توان گفت: فرهنگ و عقاید محکم اخلاقی و مذهبی نقش با ارزشی در سلامت رفتارهای انسان و روابط بین آنها ایفا می کنند. علاوه بر اینکه کارها و ارزش های اخلاقی به هدف و غایت نهایی نیازمند است، دین در تعیین هدف والای اخلاقی نیز نقش تعیین کننده ای دارد (خسرو پناه، 1383: 34). بنای تربیت هر چند که علمی باشد، مادام که متکی به ایمان الهی نباشد، دشواری ها و مشکلاتی را پدید می آورد. به علاوه متدین بودن با افزایش سلامت روانی و کاهش ناراحتی در بین والدین طی 18 ماه پس از مرگ کودکانشان ارتباط داشت.
مورد علاقه مذهب دارایی برای 2023
اگر شما این مقاله را تحسین می کنید، مایلید اطلاعات بیشتری در مورد منبع بدست آورید به سایت ما مراجعه کنید.