نشریه زبان و ادبیات. آموزش از راه ادبیات کودکان مانند آموزش رسمی خشک و گرفته یا عبوس نیست؛ زیرا با زبان عاطفی با کودک ارتباط برقرار میکند و کودک خود به خود با شنیدن داستان، ترانه یا شعر به سوی آن کشیده میشود. زبان که عامل پیوند کودک با جهان خود و جهان دیگری است چنان گنجایشی دارد که میتواند فضاهای تخیلی برای کودک بسازد، فضاهایی چون جهان افسانهها که کودکان را شیفته خود میکند و در بستر این فضاها آن چه که باید با زبانی دوستانه و عاطفی به آنها آموزش میدهد. در حالی که در آموزش رسمی به سبب زبان منطقی کودکان را باید مجبور کرد که به آن توجه کنند. آموزش از راه ادبیات کودکان برپایه سازه زیبایی شناسی شکل میگیرد و از سالهای خردسالی، کودکان را با این سازه در بستر آموزش آشنا میکند. دانش را از شکل خشک و نظم مکانیکی عاری از احساس و تجربهٔ شخصی خارج میسازد و دانشی شخصی و برخاسته از تمام وجود انسانی و نه فقط عقل را ترویج میکند. روایتها به شکل عجیبی با وجود کودکان آمیخته میشود و ابعاد انسانی همچون تخیل، سرگرمی، احساسات و هیجانات و کنجکاوی که در آموزشهای رسمی به دست فراموشی سپرده شده است را دوباره وارد آموزش میسازد.
This po st was done wi th GSA Content Generator DEMO !
قصیده شعری است که از لحاظ شکل و قافیه مانند غزل؛ قافیهها در مصراع اول و مصراعهای زوج میآید و در آن معمولا یک قصد معین، یعنی، یک موضوع واحد محور سخن قرار میگیرد و از این جهت با غزل تفاوت دارد. قافیه غزل تا حد وسیع در غزل راه یافته است. چرا چنین شده است؟ ، جدا بررسی میشود، در حالی که از نظر ماهیت، (چنانکه ارسطو تصریح کرده است) در شمار هنرهاست. مانتسونی از نویسندگان قرن بیستم ایتالیاست که کتاب نامزد وی به اکثر زبانهای زنده دنیا ترجمه شده و سرمشق داستاننویسی تاریخی به شمار میرود. بررسی نگاه تقادانه تذکرهنگاران بر آثار شاعران و نویسندگان. آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان، بر خلاف آموزش رسمی از راه و روشهای زور و اجبار استفاده نمیکند و کودکان با گرایش و میل خود به سوی آن کشیده میشوند. کارنامه ناامید کننده بسیاری از کشورها در زمینه آموزش ریاضی به کودکان خردسال نشان دهنده ناکامی آنها در کاربرد روشهای خشک عقلی در گستره آموزش و پرورش است.
جعفر مدرس صادقی هم یکی دیگر از نویسندگانی است که تحت تأثیر روانکاوی، به خلق اثر پرداخت و سعی کرد از شگردهای روایی رمان نو استفاده کند. آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان هم از زبان نوشتاری و هم از زبان دیداری بهره میبرد. غزلهای اولیه زبان فارسی تا حدود قرن هشتم از لحاظ موضوع هم عاشقانه بود. ادبیات کودکان به عنوان پدیدهای چند وجهی که هم از سازههای شناختی و هم از سازههای عاطفی در قالب نوشتار و تصویر و اجراهای نمایشی بهره میبرد، این توان را دارد که جایگزینی مناسب برای رویکردهای خشک آموزشی با محتواهای کسالت بار باشد. البته باید توجه کنیم که به دلیل همسانی این شعر با اشعار دورههای یادشده، نمیتوانیم عنوان «سبک» را به آن بدهیم. برای توضیح بیشتر باید گفت، از این منظر نوع نگاه ما به ادبیات و ارتباط آن با آموزش، ناشی از نوع تلقی ما به کودک، دانش و یادگیری است. ۶۵. ↑ راشد محصل، محمد رضا، پرتوهایی از قرآن و حدیث در ادب فارسی، به نشر، مشهد، ۱۳۸۰، ص۲۵. ناتل خانلری، پرویز، وزن شعر فارسی، تهران، توس، چ چهارم، ۱۳۶۱، صص ۱۷-۱۹. ولی به مرور و با ورود مفاهیم بلند اخلاقی و معانی دلآویز حکمت و عرفان در شعر فارسی، غزل از صورت پیشین آن بهدرآمد و با اخلاق و عرفان در همآمیخت.
مدت زمان امامت ایشان با خلافت پنج خلیفه آخر اموی یعنی از هشام بن عبدالملک به بعد و دو خلیفه نخست عباسی سفاح و منصور دوانیقی همزمان بود. او در جامعه زمان خود چه نقشی ایفا کرده؟ آموزش از راه ادبیات کودکان در سالهای نخست کودکی چه تفاوتهایی با آموزش رسمی دارد؟ عمق عاطفی شعر تا چه حدّ است و شعر تا چه میزان از عمق جان شاعر برمیآید. این متن بلند، از زبان یکی از مروجان اصلی نگاه حداکثری به استفاده از ادبیات در آموزش کودکان بیان شده است. از جمله کسانی که به زبان ترکی رمان نوشتهاند، میتوان به علی حسینزاده (بیچاق و سوموک)، ناصر منظوری (قاراچوخا)، عیوض طاها (قورشون هاردان آچیلدی) و عباد ممیزاده (شامان) اشاره کرد. علی تو اینجا نیستی، من تو لباس عروسم ولی تو کجایی؟ سخن سعدی، از سه جمله تشکیل شده است: دو چیز طیره عقل است; آدم فروبستن به وقت گفتن و گفتن به وقت خاموشی ولی ناچاری شاعر در تساوی مصرعها، او را وادار کرده که جمله دوّم را دوپاره کند و هر پاره ای را در مصراعی جای دهد. ایشان بر این باور است که فقیه باید دامنه اطلاعات خود از فرهنگنامههای زبان عرب و فضای زندگی نویسندگان آنها و سبک نگارش آنان را گسترش دهد و بداند که این امر در استناد یا عدم استناد وی بر سخن زبان شناسان و لغویان دخالت دارد. Po st has been c reated with GSA Content Generat or Demoversion!