از سال ۱۳۲۰، باورهای ادبی و فرهنگی حزب تودهٔ ایران از طریق ادبیات شوروی بر نویسندگان ایرانی تأثیر گذاشت و کارگران و دهقانان بهعنوان شخصیتهای داستانی جدید به آثار نویسندگانی مانند بهآذین و آل احمد راه پیدا کردند. در سال ۱۳۵۶ ایشان شدیدا تحت تعقیب نیروهای دولتی قرار گرفت که برای چند ماه مجبور گردید با تغییر لباس در شهرهای شبرغان و قندوز و گاهی در شهر مزار شریف به صورت مخفی به کارهایش ادامه دهد. در مدتی که نیروهای اطلاعاتی دولت ایشان را تعقیب می کرد، وی با زیرکی و هوشیاری و مراعات کلیه اصول چریک مخفی، روزی چند مرتبه تغییر لباس و مکان می داد، مواردی پیش می آمد که شهید مصباح را نزدیکترین دوستانش نشناخته بودند. شهید مصباح علاوه بر آنکه به طور جدی در پی کسب فیض علوم اسلامی از محضر استادش بود، چنانچه اندکی نگذشت که به عنوان طلبه طراز اول آقای بحر مطرح گردید، به خاطر هدایت گری نسل جوان کشور با همکاری جمعی از علمای آگاه و متعهد توانست در مقابل شفاخانه عمومی شهر مزار شریف، کتابخانه ای تأسیس نماید که از نظر مکانی اهمیت فوق العاده ای داشت و در سر راه لیسه باختر و دارالمعلمین قرار داشت، که روزی چند ساعت استاد شهید جهت تشویق و ترغیب به مطالعه و پاسخ به جوانان آنجا نشسته و با ادامه کار کتاب فروشی و لوازالتحریر، کتابهای دینی (عقاید) و مبارزاتی بین روشنفکران توزیع می نمود. This conte nt has been created by G SA C ontent G enerator Dem ov er sion.
در یکی از روزهای آخر سال ۵۸ با انفجار بمبی در منزل آقای مزاری(سید حسن) در کوچه یخدان شهر مزارشریف، طلبه جوان و فداکار به نام شهید صادقی که در حال ساختن بمب یاد شده بود، به شهادت رسید، که پس از آن، استاد مصباح را اطلاعات (خاد) دولتی شناسایی کرده، شب هنگام منزل ایشان را محاصره کردند که الحمدالله با موفقیت از حصار نیروهای رژیم بیرون شد. بعد از آن که داودخان در تابستان ۱۳۵۲ به قدرت رسید، شهید مظلوم استاد مصباح مزاری همراه چند تن از طلاب جوان و جمعی از روشنفکران اسلامی که در مکاتب و ادارات دولتی حضور داشتند، انجمنی را به وجود آوردند که در ماه های اخیر سال ۱۳۵۲ دو اطلاعیه اعتراض آمیز علیه حاکمان وقت پخش نمود. پرداخته است. برخی داستانها هم دارای نگاه طنز آمیز به زندگی هستند. نگاه و تجربیات خودم را بعد از ۶۰ سال شاعری بر مسایل جامعه دارم. داستان دربارهی پسری است به نام فرهاد که پس از هشت سال به ایران بازگشته و در کارخانهی پدرش مشغول به کار است. می توانید با دو اتفاق که تا حدودی شبیه به هم هستند زندگینامه را شروع و به پایان برسانید۲-زندگینامه را به شکل یک روایت درآوریدروایت یک داستان است – زندگینامه باید مثل یک داستان جاری باشد تا بتواند مخاطب را به اتفاقات و دلائل آنها جذب کند.۳- بنشینید و بنویسیدبا استفاده از طراحی(فرمت ) خود بیوگرافی را بنویسید. Th is con te nt has been generated by G SA Content Gen erator DEMO.
در داستان زندگی افراد، مخاطب با داستانهای واقعی و جذاب که از ابتدای زندگی تا میانه و یا تا پایان زندگی روایت شدهاند، روبرو است. به موقعیتهایی که در زندگی فرد تکرار میشود دقت کنید. این سیاست به حدی موثر واقع شده بود که با پخش چندبرگ اطلاعیه(شب نامه) شهر مزارشریف به کلی تعطیل می شد. اما بهطور مثال، داستان کوتاه که بعد از رمان ظهور کرد، ظرف مدت خیلی کوتاهتری بالغ شد. دورهای معاونت فرهنگی ارشاد برگزار میکرده است و بعد بنیاد شعر و ادبیات داستانی، بعدتر خانه شعر و ادبیات متولی شد و حالا به خانه کتاب و ادبیات ایران سپرده شده است! به گزارش فرهنگ امروز به نقل از تسنیم؛ ،«رخوت و رکود در تولید رمان و ادبیات داستانی ایرانی» موضوعی بود که به آن پرداخته شد. داستان پستچی که داستان واقعی زندگی اوست، باعث تحول صفحه مجازی یثربی و حتی آشنایی بیشتر و گستردهتر افراد و گروههای کتابخوان با او شد. ۱-تصمیم بگیرید چگونه می خواهید زندگی فرد را بازگو کنیدیک طرح کلی بنویسید و جزئیات را تکمیل کنید.در این مرحله هست که شما تصمیم می گیرید کدام وقایع در زندگی سوژه نقش بسزایی داشته. مرحله جدیدی آغاز می شود، پیشرفت،تبدیل به شکست میشود (یا برعکس)، یک چرخه به پایان می رسد و یا جدید شروع می شود.۳-یک بیانه ایجاد کنیداین بیانیه شامل نکاتی هست که با توجه به تصویر کلی زندگینامه به آن اشاره خواهید کرد.
در آغاز سال ۱۳۴۹ راهی مدرسه سلطانیه شهید آیت الله شیخ سلطان ترکستانی گردید و در محضر اساتید آنجا از جمله شیخ حیدر رضایی و شیخ عبدالحمید کسب علم کرد. با وقوع انقلاب در سال ۱۳۵۷، ولع کتابخوانی در ایران شدت گرفت و رماننویسی نیز بهعنوان قالب متداول ادبی مورد توجه قرار گرفت. این می تواند دلایل تصمیم گیری های او و پیامدهای آنها را روشن سازد.هنگامی که در مورد دوره زمانی تحقیق می کنید، از خودتان بپرسید: هنجارهای اجتماعی از آن زمان چه بود؟ در اصطلاح، نقد به مفهوم داوری و قضاوت دوجانبه در مورد یک گزاره است. برای بیان بهتر مفهوم زندگی نامه باید گفت، نویسنده در نوشتن زندگینامه، دستاوردها و رویدادهای مختلف زندگی یک شخص واقعی را به تفصیل شرح میدهد، که این نگارش چیزی فراتر از واقعیتها و ارقام است. بسیاری از اشخاص هستند که نقد متقن، مستدل و مبتنی بر نظریه بیان میکنند، ولی محتوای اکثر مطالب نقد ادبی در کشور ما یا تعریف و تمجید از نویسندههاست یا ترور شخصیتشان.